Contact

Toonzaal
Maandag - Vrijdag 09.30u - 18.00u
Zaterdag 09.00u - 17.00u
Zondag gesloten
Op zaterdagen is RG Tegel telefonisch niet bereikbaar.
Bureel & Magazijn
Maandag - Donderdag 08.00u - 18.00u
Vrijdag 08.00u - 17.00u
Zaterdag - Zondag gesloten
Met deze nieuwsbrief houden het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en De Vlaamse Waterweg nv je op de hoogte over de heraanleg van de N14 Liersebaan en het verhogen van de brug over het Albertkanaal in Zandhoven.
Onze laatste nieuwsbrief dateert alweer van eind vorig jaar, dus is het hoog tijd om een update te geven over de werken. Momenteel werkt de aannemer van de Vlaamse Waterweg volop aan de nieuwe, hogere landhoofden die straks de brug op zijn definitieve positie ondersteunen. AWV bouwt verder aan de keermuur aan de kant van Adams.
Timing inschuifoperatie brug Albertkanaal gekend
Zoals je weet staat de brug over het Albertkanaal momenteel op een tijdelijke locatie. Deze brug moet uiteindelijk nog verplaatst worden naar de definitieve locatie, waar de brug zo’n 2 meter hoger komt te liggen dan de huidige positie. Dit gebeurt vanaf eind mei en duurt zo’n 6 weken. Tijdens die periode moeten we de brug eerst opvijzelen en dan verplaatsen naar de nieuwe landhoofden. Vervolgens sluiten we de rijweg van de Liersebaan aan op de brug in eindpositie en breken we de tijdelijke landhoofden weer af.
Vanaf eind mei tot aan het zomers bouwverlof is de Liersebaan volledig onderbroken en is er dus geen doorgang mogelijk over het Albertkanaal in Massenhoven. Er geldt een omleiding in beide richtingen via de brug van Viersel voor alle verkeer, ook voor fietsers. De op- en afritten van de E313 blijven open tijdens deze periode, maar zijn enkel bereikbaar komende vanaf de Herentalsebaan of Lier.
Nog vragen?
Op de projectpagina’s www.wegenenverkeer.be/zandhoven en op www.vlaamsewaterweg.be/brug-massenhoven vind je altijd de meest recente informatie over het project.
Heb je nog vragen na het lezen van deze nieuwsbrief? Dan kan je terecht bij onze bereikbaarheidsadviseur door te mailen naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of te bellen op 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).
Scroll naar top