Regency Gardens

De woonplaats van de beroemde dichteres Anna Bijns. Een eeuwenoude gang, die de 16e eeuwse stadsstructuur weer tot leven wekt. De plek die de tot de verbeelding sprekende naam ‘Joseph naer Egipten’ draagt. Een beschermd monumentaal pand. Dacht je dat we meerdere plekken beschreven? Nee hoor! Al deze verhalen vind je terug op de plek waar nu Regency Garden I ontstaat. In de Keizerstraat maak je deel uit van een unieke community stedelingen die trots zijn op het historische karakter van de wijk. Het monumentale pand staat extra in de kijker dankzij de glazen partijen en de bewust lager gebouwde nieuwbouwwoningen. De gemeenschappelijke binnentuin nodigt je uit om te socializen met je buren en brengt je groene oase in de binnenstad tot leven.
Stap binnen en laat de rust als een dekentje om je heen slaan. Het prachtige groen op de binnenkoer. Het vrolijke getjirp van de vogels. Een groet van een buur. Hier vind je de kalmte die je zoekt. Je appartement is ontworpen met oog op de toekomst, dankzij duurzame materialen en open, lichtrijke ruimtes. Laat de wereld daarbuiten maar verder draaien. Hier kom je thuis.
Een Antwerps monument en zijn omgeving omtoveren tot een moderne, urban omgeving omringd door authentieke elementen… De architecten van het Antwerpse bureau Viva Architecture wisten meteen dat er hen een hele uitdaging te wachten stond. Ze kozen er bewust voor om de residenties een unieke designtoets te geven, waardig aan onze metropool. Maar natuurlijk zonder afbreuk te doen aan het origineel zelf, uit respect voor de geschiedenis. Zo werden het authentieke houten buitenschrijnwerk, de dakkappellen en de doorsteek van de originele godshuizen in ere hersteld analoog met de 19de en 20ste eeuwse stijl. De aanpalende nieuwbouwwoningen zijn bewust laag gebouwd en de vele glaspartijen en neutrale witte kleuren zorgen ervoor dat het monument niet overklast wordt.

RG Tegel is ook voor dit project partner voor de levering van de vloer- en wandtegels.

Naam project

Regency Gardens

Locatie

Antwerpen

Projectontwikkelaar

P. World

Architect

Viva architecture

Scroll naar boven